ΟΙΝΟΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Οινοτουρισμός

Στο χώρο του οινοποιείου γίνονται οργανωμένες επισκέψεις και ξεναγήσεις με δοκιμασία όλων των κρασιών του κτήματος καθώς και κοινωνικές – πολιτιστικές εκδηλώσεις. Επίσης στην Βραυρώνα λειτουργεί μια μικρή οινοτουριστική εγκατάσταση πάνω στην θάλασσα όπου ο επισκέπτης μπορεί να κάνει τις διακοπές του όλο τον χρόνο απολαμβάνοντας τα κρασιά του Κτήματος “Εύοινος”.

Η υποδοχή του επισκέπτη γίνεται στο μεγάλο διακοσμημένο δωμάτιο, ενώ στη συνέχεια οδηγείται στο υπόγειο όπου ξεκουράζονται τα κρασιά. Ταυτόχρονα, υπάρχει μια τουριστική μονάδα στην παραλία της Αρτέμιδας, όπου οι ταξιδιώτες μπορούν να γνωρίσουν την ιστορία και τα αξιοθέατα της περιοχής, ενώ δοκιμάζουν τα εκλεκτά κρασιά του κτήματος.

Γνωρίστε το οινοποιείο μας

Στην Αττική γη των Σπάτων και στο κτήμα Εύοινος συνεχίζεται η παράδοση της οικογένειας του Σταύρου Κουλοχέρη στην αμπελοκαλλιέργεια και την παραγωγή κρασιού που ήδη από το 1888 διέθετε στη αγορά της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Η φιλοσοφία του οινοποιείου πηγάζει από την φύση, την απλότητα, και την διαχρονικότητα, στοιχεία που χαρακτηρίζουν την Αττική Γη που φιλοξενεί τους αμπελώνες. Πρόκειται για μια μικρή μονάδα οινοποίησης, πού είναι όμως πλήρως εξοπλισμένη για την οινοποίηση της άριστης ποιότητας σταφυλιών του αμπελώνα. Η διάταξη της γραμμής παραγωγής είναι τέτοια που να επιτρέπει τη μεταφορά του γλεύκους με φυσική ροή χωρίς να οξειδώνεται και να ταλαιπωρείται, ενώ οι περισσότερες εργασίες σε αμπέλι και οινοποιείο γίνονται χειρωνακτικά και με προσωπική δουλειά από τον παραγωγό Σταύρο Κουλοχέρη.

Γνωρίστε τον αμπελώνα μας

Τα 78 στρέμματα ιδιόκτητων αμπελώνων χωρίζονται σε δύο ενότητες. Στην πρώτη ανήκουν τα τυπικά για την περιοχή των Μεσογείων μακρόστενα κομμάτια γης που βρίσκονται στην περιοχή των Σπάτων και στο Μετόχι Κερατέας. Σε αυτά τα μικρά αγροτεμάχια που καλλιεργούνται προσεκτικά εδώ και τουλάχιστον 50 χρόνια τα κυπελοειδή αμπέλια του Σαββατιανού, χτυπάει η καρδιά του κτήματος.

Στην δεύτερη ενότητα ανήκουν 25 στρέμματα ενιαίου αμπελώνα στο Αμπελοχώρι Βοιωτίας με τις γαλλικές ερυθρές ποικιλίες

Φόρμα Επικοινωνίας