ΕΤΙΚΕΤΕΣ

ΑΝΟΔΟΣ ΡΕΤΣΙΝΑ ΣΠΑΤΩΝ

- ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Ονομασία κατά παράδοση - ΠΓΕ ΡΕΣΙΝΑ ΑΤΤΙΚΗ
- ΠΟΙΚΙΛΙΑ: Ρετσίνα
- ΟΙΝΟΛΟΓΟΣ: Γεώργιος Αναγνωστόπουλος
- ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ: Μεσσόγεια Αττικής - Ηλικίας άνω των 50 ετών
- ΜΙΚΡΟΚΛΙΜΑ: Ήπιοι χειμώνες - Ξηρά καλοκαίρια
- ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: Αλκοολική ζύμωση σε βαρέλι, προσθήκη ρετσινιού (0,1%) από το πευκοδάσος της Πεντέλης, στην αρχή της αλκοολικής ζύμωσης.
- ΠΑΛΑΙΩΣΗ: 5 μηνών σε δρύινα βαρέλια
- ΑΛΚΟΟΛΙΚΟΙ ΒΑΘΜΟΙ: 12,5%
- ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ: Μαστίχα - Βανίλια - Εσπεριδοειδή - Μάνγκο - Ντελικάτα αρώματα πεύκου. Δροσιστική οξύτητα και γεμάτο σώμα
- ΣΥΝΟΔΕΥΕΙ: Μεσογειακή και Ελληνική παραδοσιακή κουζίνα - Μεζέδες - Θαλασσινά - Ιαπωνικές Σπεσιαλιτέ
- ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΔΟΚΙΜΗΣ - ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑΤΟΣ: 10-12 Βαθμούς κελσίου
- ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ
- 2016 ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΓΩΜΙΣΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ
- 2016 DECANTER BRONZE
- 2017 DECANTER BRONZE
- 2009 ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΟΙΝΟΧΟΩΝ
ANDREAS LARSON 89/100 – MADELINE PUCKETTE WINE FOLLY MENTONED ABOUT ”ANODOS” AS ONE OF THE BEST.


ΣΑΒΒΑΤΙΑΝΟ ΚΤΗΜΑ ΕΥΟΙΝΟΣ

- ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Ονομασία κατά παράδοση - ΠΓΕ ΣΑΒΒΑΤΙΑΝΟ ΑΤΤΙΚΗ
- ΠΟΙΚΙΛΙΑ: Σαββατιανό
- ΟΙΝΟΛΟΓΟΣ: Γεώργιος Αναγνωστόπουλος
- ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ: Μεσόγεια Αττικής - Ηλικίας άνω των 50 ετών
- ΜΙΚΡΟΚΛΙΜΑ: Ήπιοι χειμώνες - Ξηρά καλοκαίρια
- ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: Στατική απολάσπωση και ελεγχόμενη ζύμωση σε σταθερό περιβάλλον 17 βαθμούς κελσίου
- ΑΛΚΟΟΛΙΚΟΙ ΒΑΘΜΟΙ: 12,5%
- ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ: Αρώματα εσπερισοειδών, τροπικών φρούτων, μπανάνα, λεμόνι, ανανάς, ΧΡΩΜΑ : κιτρινοπράσινο, ευχάριστη οξύτητα, γεμάτο σώμα, μακριά επίγευση
- ΣΥΝΟΔΕΥΕΙ: Μεσογειακή κουζίνα - Μεζέδες - Λευκά κρέατα - Ψάρι - Οστρακοειδή - Σούσι - Σαλάτες
- ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΔΟΚΙΜΗΣ - ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑΤΟΣ: 10-12 Βαθμούς κελσίου
- ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ
- 2003 : ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΓΩΜΙΣΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΡΓΥΡΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ
- 2004 : ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΓΩΜΙΣΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ
- 2010 : INTERNATIONAL WINE CHALLENGE BRONZE
- 2011 : INTERNATIONAL WINE CHALLENGE BRONZE
- 2016 : ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΓΩΜΙΣΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΡΓΥΡΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ
- 2016 : DECANTER BRONZE
- 2017 : DECANTER SILVER
2009 : Τιμητικό δίπλωμα ως καλύτερο Σαββατιανό Αττικής στα
”Διονύσια 2009” στο Ζάπειο Μέγαρο.
ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΟΙΝΟΧΟΩΝ :
ΣΙΜΟΣ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ
- 2017 : Ένα σπουδαίο κρασί στο peak του. Συμπύκνωση ώριμων κίτρινων φρούτων απίθανο σώμα και βουτυράτο τελείωμα στο στόμα. Ίσως το καλύτερο Ελληνικό ’17άρι για άμεση κατανάλωση (****)”Simosgeorgopoulosblog – Βόλτα στον Αττικό Αμπελώνα”
- 2018 : Εύοινος Perihelion : Αρκετά ώριμη μύτη – αν αναλογιστεί κανείς την νεότητά του – με μπριος και ώριμα κίτρινα φρούτα. Ισορροπημένο, πληθωρικό θα φτάσει και αυτό όπως το 2017 στην κορύφωσή του + 2-3 χρόνια.
- 2019 : ΒΑΘΜΟΣ 8/10 ”ΟΣΟ ΕΓΓΥΤΕΡΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΣΑΒΒΑΤΙΑΝΟ”
2019 : ANDREAS LARSON 88/100


ΚΤΗΜΑ ΕΥΟΙΝΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ

- ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Ονομασία κατά παράδοση - ΠΓΕ ΡΕΣΙΝΑ ΘΗΒΑ
- ΠΟΙΚΙΛΙΑ: Merlot - Cabernet Franc - Grenache Rouge
- ΟΙΝΟΛΟΓΟΣ: Γεώργιος Αναγνωστόπουλος
- ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ: Καβείρια - Θήβα - Ηλικίας άνω των 25 ετών
- ΜΙΚΡΟΚΛΙΜΑ: Ήπιοι χειμώνες - Ξηρά καλοκαίρια
- ΑΛΚΟΟΛΙΚΟΙ ΒΑΘΜΟΙ: 13,5%
- ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ: Στην αρχή έντονα και καθαρά αρώματα από βανίλια - Ξύλο - Βατόμουρο - Μύρτιλο γεμίζουν το ποτήρι μετά από λίγο το άρωμα των μπαχαρικών (γλυκό πιπέρι) καπνός και σοκολάτα έρχονται στην επιφάνεια
- ΣΥΝΟΔΕΥΕΙ: Ψητά κρατικά - Παϊδάκια - Έντονα μαγειρευτά και κυνήγι
- ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΔΟΚΙΜΗΣ - ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑΤΟΣ: 16 Βαθμούς κελσίου


ΚΤΗΜΑ ΕΥΟΙΝΟΣ ΑΣΥΡΤΙΚΟ

- ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Ονομασία κατά παράδοση - ΠΓΕ ΑΤΤΙΚΗ
- ΠΟΙΚΙΛΙΑ: 100% Ασύρτικο
- ΟΙΝΟΛΟΓΟΣ: Γεώργιος Αναγνωστόπουλος
- ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ: Μεσόγεια Αττικής
- ΜΙΚΡΟΚΛΙΜΑ: Ήπιοι χειμώνες - Ξηρά καλοκαίρια
- ΑΛΚΟΟΛΙΚΟΙ ΒΑΘΜΟΙ: 12,5%
- ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ: Απαλό κίτρινο με χρυσοκίτρινες ανταύγες, αρώματα εσπεριδοειδών, οξύτητα και μακρά αρωματική επίγευση
- ΣΥΝΟΔΕΥΕΙ: Ψάρια - Θαλασσινά - Σαλάτες - Λευκά τυριά - Ζυμαρικά
- ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΔΟΚΙΜΗΣ - ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑΤΟΣ: 10-12 Βαθμούς κελσίου
